Home » Local » Pregătiri intense pentru bâlciul din Vaslui! Producătorii de blănuri vor avea un nou spațiu pentru expunerea mărfii

Pregătiri intense pentru bâlciul din Vaslui! Producătorii de blănuri vor avea un nou spațiu pentru expunerea mărfii

În perioada 1 – 8 septembrie 2022 în municipiul Vaslui va avea loc bâlciul anual. În acest sens, autoritățile locale au solicitat un teren situat în municipiul Vaslui strada Hușului, repectiv o suprafață de 2 hectare pe care se organiza în anii anteriori evenimentul Expo-Zoo-Agro-Ind.

În acest context, s-a primit acordul pozitiv în vederea încheierii protocolului de colaborare, cu repectarea prevederilor acestuia. Urmare predării – primirii pentru perioada 22 august – 16 septembrie 2022 a spațiului solicitat, acesta se va amenaja în scopul expunerii de mărfuri spre promovare, segmentul cel mai numeros fiind reprezentat de producătorii de blănuri.

„Suprafața se ia în chirie pentru ca oamenii care vin la bâlci să își poată expună marfa. Producătorii de blănuri își prezentau marfa de-a lungul canalului, unde se contruiește un teren de fotbal”, a explicat Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui.

La Vaslui, bâlciu anual era dublat de un alt eveniment important, la care participa un număr foarte mare de oameni. Este vorba despre expoziția Expo Zoo Agroind Vaslui, expoziție cu vânzare de animale, mașini, utilaje agricole și produse ale industriei alimentare.

Evenimentul se organizează în locația de pe strada Hușului, spațiul expozițional de lângă APIA Vaslui. La expoziție participau reprezentanți ai stațiunilor zootehnice și din învățământul superior de profil, crescători de taurine, de ovine, crescători de cabaline, crescători de păsări și de caprine din județul Vaslui și din zona Moldovei.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*