Home » Local » Viitorii motocicliști au fost instruiți de polițiștii vasluieni!

Viitorii motocicliști au fost instruiți de polițiștii vasluieni!

Polițiștii Serviciului Rutier, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, împreună cu polițiștii motocicliști din cadrul Blue Knights Romania IV, specialiștii Registrului Auto Român, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Județului Vaslui, cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui și al Primăriei Municipiului Vaslui, au desfășurat o activitate preventiv-informativă, de tip work-shop, pentru prevenirea accidentelor rutiere și conștientizarea riscurilor pe care le presupune consumul de droguri și de alcool, destinată, în special, tinerilor motocicliști.

La activitate au participat și alte grupuri moto, dintre care amintim Blue Knights Romania III, Blue Knights Romania II, White Knights, Guerilla și Free Riders.

Întâlnirea, găzduită de platoul din fața Sala Sporturilor din municipiul Vaslui, la care au participat motocicliști veterani și începători, viitori motoclicliști sau persoane care au dorit să participe la work-shop, a avut drept scop îndrumarea tinerilor spre un comportament civilizat, în viața de zi cu zi, ca motociclist și pasager.

La eveniment, organizat în cadrul activităților festivalului Open Camp Vaslui, a fost invitat un instructor de conducere preventivă, din cadrul Poliției Române, care a împărtășit persoanelor prezente sfaturi și recomandări din experiența proprie care să îi ajute pe motoclicliști să se bucure de pasiunea lor în siguranță.

Printre persoanele invitate să ia cuvântul s-a aflat și domnul Teodor Răileanu Olariu, psiholog psihoterapeut. Acesta are o pregătire academică în psihologie organizațională și psihologia transporturilor, este motociclist din anul 2012 și a prezentat participanților și o perspectivă științifică asupra accidentelor de motor.

Cu ocazia activităților desfășurate pe linie de circulație rutieră, s-au purtat discuții despre riscurile la care ne supunem și regulile pe care trebuie să le respectăm în stradă. S-au prezentat prevederile legale și norme juridice care reglementează regimul juridic al vehiculelor moto.

Tinerii sau viitorii motocicliști au primit sfaturi utile cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl manifeste trafic, în zona trecerilor pentru pietoni, a indicatoarelor rutiere și a zonelor ce se pot dovedi periculoase, dar și la modul de comportare al unor eventuali pasageri.

Totodată, au fost oferite informații utile despre efectele negative pe care drogurile le au asupra organismului, asupra dezvoltării lor, dar și asupra viitorului lor, cu accent pe riscul implicării, în calitate de victimă sau autor, în diferite infracțiuni.

Pe parcursul activității, tinerii au răspuns pozitiv la activitățile prin care au fost simulate diverse situații întâlnite în trafic, conștientizând totodată și importanța respectării regulilor de circulație.

Polițiștii, specialiștii R.A.R și reprezentanții cluburilor moto, au răspuns întrebărilor adresate de tinerii participanți la trafic, în chestiuni ce țin de prevederi legale, echipament și echipare precum și respectul oferit tuturor categoriilor de participanți la trafic.

Manifestarea s-a încheiat cu simularea unei intervenții, la un accident rutier în care a fost implicat un motociclist, și mult așteptata paradă moto, organizată pe străzile municipiului Vaslui, la care au participat peste 150 de motocicliști din toată țara.

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: