Home » Local » Beneficiile surprinzătoare ale toboganelor pentru copii

Beneficiile surprinzătoare ale toboganelor pentru copii

Un tobogan – fie că este la locul de joacă sau în interior și indiferent că este tobogan gonflabil sau normal – face mai multe pentru copilul dumneavoastră decât ați putea crede. De la provocarea echilibrului lor, până la învățarea bunelor maniere, un tobogan sprijină dezvoltarea copilului dumneavoastră în moduri unice și surprinzătoare. Citiți mai departe pentru a afla mai multe.

– De la primii săi pași până la vârsta copilăriei, un tobogan de interior provoacă controlul corpului copilului dumneavoastră.

 

– Echilibrul copilului dumneavoastră se îmbunătățește prin mișcări precum cățăratul, pivotarea și alunecarea.

– Un tobogan îl învață pe copilul dumneavoastră lecții importante despre gravitație, greutate și textură.

– Alunecarea dezvoltă mai mult decât abilitățile de mișcare – evocă, de asemenea, curaj și entuziasm.

– Toboganul îi invită pe copii să exerseze abilități sociale, cum ar fi împărțitul, așteptatul rândului și toleranța.

– Asigurați-vă întotdeauna că cei mici se joacă sub supravegherea unui adult.

Tot drumul de la echilibru la inteligență socială

Atunci când alegeți un tobogan pentru fetița sau băiețelul dvs., puteți fi siguri că este sigur și educativ. Toboganul din lemn, din plastic sau toboganul gonflabil exersează competențele micuțului tău în mai multe domenii.

Tobogan gonflabil oferte online

Controlul corpului:

Din momentul în care bebelușii dvs. poate sta pe propriile picioare, pot folosi toboganul gonflabil. Lasați-le mânuțele lor mici să se prindă de marginile toboganului și priviți-i cum fac primii lor pași prețioși în lateral. Mai târziu, când vor împlini doi sau trei ani, le va plăcea să experimenteze mersul pe panta alunecoasă, o altă modalitate excelentă pentru ei de a dobândi mai mult control asupra corpului lor.

Echilibru:

Echilibrul copilului dvs. se va îmbunătăți de fiecare dată când urcă pe scară, pivotează pe platoul de sus și se îndreaptă în jos pe tobogan. Expertul în abilitățile motorii ale copiilor, Mette Vainer Wegloop, încurajează exercițiile de echilibru care diferă în direcție și viteză, așa că încercați să schimbați poziția și să vă lăsați copilul să alunece pe burtă. Sau scoateți-i șosetele și vedeți ce se întâmplă atunci!

Inteligența fizică:

Toboganul îl învață pe copilul dumneavoastră lecții importante despre gravitație, greutate și textură. Pentru cel mic, conceptul de gravitație poate fi greu de înțeles, dar simțind atracția asupra propriului corp îl va face să înțeleagă puterea gravitației. Bonus: potrivit expertului în dezvoltarea copiilor, Jørn Martin Steenhold, cunoștințele fizice ale copiilor vor da startul și dezvoltării abilităților lor verbale și creative.

Curaj:

Alunecarea susține mai mult decât abilitățile de mișcare. Îți amintești cât de enorm părea un rollercoaster când erai copil? Este nevoie de mult curaj pentru a te împinge înainte, dar și de multă concentrare, dar odată ce ai depășit această provocare, entuziasmul îți dă curajul de a încerca din nou – și din nou, și din nou, și din nou.

Abilități sociale:

Un tobogan de interior sau unul de curte invită frații și prietenii să exerseze abilitățile sociale, cum ar fi împărțitul jucăriilor cu ceilalți, respectarea rândului și toleranța. Iar abilitatea de a-și aștepta rândul și de a-și exersa răbdarea, cum ar fi atunci când frații lor vor brusc să încerce, este un dar care îi va fi de folos copilului dumneavoastră de multe ori pe parcursul copilăriei.

O notă despre siguranță

Asigurați-vă întotdeauna că cei mici se joacă sub supravegherea unui adult și că se joacă cu jucării adecvate vârstei lor. Copilăria este etapa din viață în care putem exersa (și eșua) fără să ne confruntăm cu multe consecințe grave – așa că, exersați cât mai mult cu copiii dvs. și lăsați-i să își exploreze capacitățile fizice prin joc.

Pentru când sunt mai mici, puteți începe cu un tobogan gonflabil, mai ales dacă este și atașat unei piscine pentru copii, iar când aceștia vor mai crește, le puteți achiziționa un tobogan din lemn, plastic sau metal, pentru curte sau grădină.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*