Home » National » Pensiunea cuprinsă de flăcări unde erau cazați 40 de copii avea activitatea suspendată de ANPC

Pensiunea cuprinsă de flăcări unde erau cazați 40 de copii avea activitatea suspendată de ANPC

Pensiunea din oraşul Brezoi care a fost cuprinsă de un incendiu, marţi dimineaţă, a fost controlată, recent, de către comisarii ANPC, dar şi de inspectorii de la Direcţia de Sănătate Publică Vâlcea. Cu o lună înainte de incendiu, activitatea pensiunii fusese temporar suspendată de ANPC după ce comisarii au găsit mai multe nereguli, inclusiv camere de cazare „cu depuneri grosiere de praf, pânze de păianjen, urme de mucegai, instalaţia sanitară cu urme de rugină, uşi deteriorate, saltele cu urme de uzură”.

În ceea ce priveşte controlul făcut de Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea (CRPCR) Sud Oltenia, acesta a avut loc în 28 iunie, după ce, în aceeaşi zi, comisarii au primit o sesizare prin care erau reclamate nereguli în ceea ce priveşte activitatea pensiunii.

Astfel, în urma verificărilor, CRPCR Sud Oltenia a dispus oprirea temporară a activităţii, a dat o amendă de 5.000 de lei şi a aplicat trei avertismente după ce a constatat mai multe nereguli în ceea ce priveşte funcţionarea unităţi de cazare şi a celei de alimentaţie publică.

Printre neregulile constatate de comisari se numără faptul că în bucătărie şi blocul alimentar, preparatele culinare nu aveau etichete corespunzătoare, erau depozitate în vitrina frigorifică destinată răcirii băuturilor răcoritoare, fără a avea grafice de temperatură. De asemenea, spaţiul destinat pregătirii preparatelor culinare şi cel de depozitare pentru alimente nu erau igienizate corespunzător.

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au găsit, de asemenea, camere de cazare neigienizate corespunzător, cu depuneri grosiere de praf, pânze de păianjen, urme de mucegai, instalaţia sanitară cu urme de rugină, uşi deteriorate, saltele cu urme de uzură.

 

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: