Home » Local » Procurorul general al României a cerut ca la Vaslui să fie înființat un centru pentru investigarea violenței copiilor!

Procurorul general al României a cerut ca la Vaslui să fie înființat un centru pentru investigarea violenței copiilor!

de Dănuț CIOBANU 

Municipiul Vaslui va avea un centru integrat pentru sprijinirea investigării violenței copiilor. Pentru amenajarea acestei camere, municipalitatea va acorda în folosință gratuită un spațiu Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui. Cum suntem într-o zonă în care, din păcate, se înregistrează un număr mare de infracțiuni sexuale cu victime minori, Gabriela Scutea, procurorul general al României, a cerut ca această investiție să se facă la Vaslui.

În municipiul Vaslui va fi amenajat un centru integrat pentru sprijinirea investigării violenței împotriva copiilor. În acest sens, Ministerului Public – Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui, a solicitat municipalității sprijinul pentru acordarea în folosință a unui spațiu.

Spațiul se dorește a fi amenajat în colaborare cu Asociația pentru Victimele Infracțiunilor Sexuale (VIS) în scopul implementării Proiectului „Loc de Adevăr”.

Autoritățile locale au identificat spațiul situat în str. Republicii, bl.350, sc. B, parter, ce aparține domeniului privat al municipiului Vaslui. Astfel, avându-se în vedere caracterul public al instituției solicitante și a activităților ce se vor desfășura, acest spațiu va fi dat în folosință gratuită către Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui, cu destinația de Centru integrat pentru sprijinirea investigării violenței copiilor, pe întreaga perioadă de existență a acestuia.

Pentru folosința gratuită a spațiului se va încheia un contract de comodat, între municipiul Vaslui în calitate de comodant și Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui în calitate de comodatar.

Până la această dată, la nivel național au mai fost organizate șapte centre în Bacău, Vrancea, Constanța, București, Sibiu, Ilfov etc.

Ingrid Botezatu, prim-procurorul Parchetului de pe lângã Tribunalul Vaslui, a spus consilierilor locali că acest centru este un proiect de anvergură, iar dotarea acestui spațiu pentru audierea minorilor se ridică la 60.000 de euro. Suntem într-o zonă în care, din păcate, se înregistrează un număr mare de infracțiuni sexuale în care sunt implicați minori, iar  procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Gabriela Scutea, a cerut ca această investiție să se facă la Vaslui.

„Intentionam sã amenajãm camere de audiere de minori cu sprijinul a douã asociații care s-au oferit sã finanțeze integral atât amenajarea spațiilor, cât și dotarea cu tehnica necesarã. Am venit sã sustin acest proiect întrucât am solicitat Consiliului Local Vaslui sã ne aprobe darea în folosintã, cu titlu gratuit, a unui spatiu în care sã facem aceste amenajãri deoarece Parchetul de pe lângã Tribunalul Vaslui nu deține un astfel de spatiu”, a spus Ingrid Botezatu, prim-procurorul Parchetului de pe lângã Tribunalul Vaslui.

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: