Home » National » Încasările magazinelor din România au crescut cu doar 5,2% în primul semestru

Încasările magazinelor din România au crescut cu doar 5,2% în primul semestru

Cifra de afaceri din comerțul cu amănuntul a crescut în luna iunie, față de iunie 2021 cu 3,2%.

Datele INS:

  • În luna iunie 2022 volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut faţă de luna mai 2022, atât ca serie brută cu 1,4%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 2,1%.
  • Faţă de luna iunie 2021 volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în luna iunie 2022, a crescut atât ca serie brută cu 3,2%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 4,2%.
  • În perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2022 volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), a crescut faţă de perioada 1 ianuarie 30 iunie 2021, atât ca serie brută cu 5,2%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 6,6%.
  • Creșterea din luna iunie, comparativ cu luna similară a anului trecut, se datorează avansului înregistrat la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+7,4%), vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+2,3%) şi la vânzările de produse nealimentare (+1,9%).
  • Creșterea din primul semestru este datorită avansului înregistrat la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+9,0%), vânzările de produse nealimentare (+5,4%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+4,9%).

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: