Home » National » Oamenii care hrănesc urșii din zona Lacului Sfânta Ana primesc interdicție de a vizita locurile turistice

Oamenii care hrănesc urșii din zona Lacului Sfânta Ana primesc interdicție de a vizita locurile turistice

Turiştii sau localnicii care sunt prinşi că hrănesc urşii aflaţi în zona Lacului Sfânta Ana sau pe drumul de acces nu vor mai avea voie să viziteze nici lacul şi nici Tinovul Mohoş, după ce repetatele apeluri ale celor care administrează zona nu au avut niciun rezultat, anunță Agerpres.

Directorul Asociaţiei Pro Sfânta Ana, Dósa Elek Levente, a postat, recent, pe pagina sa de Facebook, o înregistrare în care se vede că un urs aflat pe drumul spre Lacul Sfânta Ana sare la o maşină care staţionează în dreptul său.

„Promit că cei pe care îi surprind că hrănesc urşii, pe lângă amenda sosită pe numărul de înmatriculare, din partea mea vor primi în ‘dar’ interdicţia de a vizita Lacul Sfânta Ana şi Tinovul Mohoş, indiferent că este persoană fizică sau operator turistic!”, se arată în postarea lui Dósa Elek Levente.

 

Directorul Asociaţiei Pro Sfânta Ana a adăugat că a fost nevoit să anunţe autorităţile pentru relocarea unei ursoaice cu pui, după ce, în urmă cu câteva zile, nişte turişti cu un comportament „iresponsabil” au ignorat interdicţia de a face picnic, au mers în pădure şi animalul, atras de mâncare, s-a apropiat de ei şi le-a luat rucsacul.

„Tot un comportament iresponsabil, nu au respectat regula de interdicţie de picnic, s-au băgat în pădure, s-au întins cu pătura şi cu mâncarea şi a venit ursul la ei. (…) Situaţia nu a fost periculoasă, nu a sărit la om, oamenii s-au speriat, au fugit, le-a luat rucsacul şi s-a dus înapoi în pădure. (…) Am anunţat autorităţile, solicităm să intervină pentru relocare, pentru că, din moment ce a ajuns la mâncare de origine umană, începe să devină periculos”, a explicat Dósa Elek Levente.

El şi-a exprimat mâhnirea că mai sunt persoane care încearcă să încalce regulile şi a subliniat că e nevoie de educaţie, pentru că omul modern şi-a pierdut conexiunea cu natura

De asemenea, Dósa Elek Levente a avertizat de mai multe ori că cei care fac acest lucru se pun în pericol, existând oricând riscul ca animalele sălbatice să-i atace.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: