Home » National » Declarație de presă privind măsurile de ordine publică asigurate de către Poliția de Frontieră pentru buna desfășurare a festivalului UNTOLD, ediția 2022

Declarație de presă privind măsurile de ordine publică asigurate de către Poliția de Frontieră pentru buna desfășurare a festivalului UNTOLD, ediția 2022

„În această perioadă, şi poliţiştii de frontieră sunt pregătiţi să asigure un control eficient şi operativ atât pe sensul de intrare în ţară, cât si pe cel de ieşire din România.

Doresc să precizez că, încă din etapa premergătoare evenimentului, în punctele de trecere a frontierei se derulează acţiuni preventive în sistem integrat cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne pentru informarea participanţilor la trafic cu privire la riscurile privind traficul şi consumul de droguri. Astfel, alături de poliţiştii de frontieră care efectuează formalităţile de control şi verifică autenticitatea documentelor de călătorie, participă şi echipajele canine ale Poliţiei de Frontieră.

Aici aș dori să amintesc cazul de ieri de la Punctul de Trecere al Frontierei Petea, unde poliţiştii de frontieră au depistat doi cetăţeni polonezi, având asupra lor, ascunse în bagajele personale, substanțe interzise.

Aceste acțiuni desfășurate în sistem integrat vor continua în perioada următoare și în alte puncte de trecere a frontierei în baza analizelor risc.

Totodată, la evenimentul pe care îl deschidem astăzi, Poliţia de Frontieră va participa ca forţă de sprijin la acțiuni, în cooperare cu celelalte structuri ale MAI, din perimetrul festivalului cu echipajul canin specializat în detectarea substanţelor psihoactive, contribuind la măsurile de prevenire pe această linie de activitate.

Astfel, printre participanţii la festival se va afla şi Skinny, câinele poliţist specializat in detectarea stupefiantelor de la Aeroportul Cluj Napoca, iar alături de el, au venit în sprijin alţi doi “colegi canini” de la alte structuri teritoriale ale PFR. Cu toții vor acționa alături de celelalte echipaje canine ale MAI pentru asigurarea unui climat de ordine si siguranta publica pe perioada desfasurarii festivalului de muzica UNTOLD.

Având experienţa anilor trecuţi, reamintim că introducerea de substanţe psihoactive în România se pedepseşte conform legilor in vigoare. Ne dorim ca, prin toate aceste activităţi, să contribuim la asigurarea unui climat lipsit de pericole si toţi participanţii la festival să se bucure de atmosfera de basm în condiţii de siguranţa”, au declarat cei de la Poliția de Frontieră.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*