Home » Local » Mașină burdușită cu țigări! Șoferul a fost amendat cu 8.000 de lei pentru că s-a sustras de la controlul vamal

Mașină burdușită cu țigări! Șoferul a fost amendat cu 8.000 de lei pentru că s-a sustras de la controlul vamal

Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţaa descoperit, într-un autocar, în bagajele unui cetăţean român,6000 de ţigarete pe care bărbatul intenționa să le introducă ilegal în România.

În data de 03 august  a.c., în jurul orei 22.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în ţară, un cetățean român în vârstă de 19 de ani, pasager al unui autocar, înmatriculat în Republica Moldova.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra mijlocului de transport, în urma căruia echipa comună de control a descoperit, ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în trei geamantane aflate sub scaunele din spatele şoferului autocarului, cantitatea de 6000 de ţigarete (300 de pachete) cu timbru de acciză Republica Moldova.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura ridicării produselor accizabile, în valoare totală de 1.500 de lei, persoana fiind sancționată de către Autoritatea Vamală cu amendă contravenţională în valoare de 8.000 de lei.

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: