Home » National » Ministerul Sănătății va comanda mai puține doze de vaccin gripal, deși tot el anunță că sezonul gripal 2022-2023 va fi unul mai serios

Ministerul Sănătății va comanda mai puține doze de vaccin gripal, deși tot el anunță că sezonul gripal 2022-2023 va fi unul mai serios

Ministerul Sănătății va comanda 1,5 milioane de doze de vaccin gripal, același număr cu cel folosit în sezonul 2021-2022, când circulația gripei a fost limitată de restricțiile sanitare, iar imunizarea împotriva gripei s-a suprapus cu declanșarea campaniei de vaccinare anti-COVID.

Tot ministrul a spus însă că sunt semne că sezonul gripal 2022-2023 „va fi unul mai serios”.

„Vaccinarea împotriva gripei la categoriile la risc înseamnă persoane peste 65 de ani, cei cu comorbidități și femeile gravide, se păstrează. Anul trecut a fost o campanie de vaccinare care a avut mai puțin succes pentru că virusul gripal, datorită măsurilor luate împotriva infecției cu noul coronavirus, a circulat mai puțin. Sunt semne că anul acesta sezonul gripal va fi unul mai serios, având în vedere monitorizarea din emisfera sudică, pentru că acum e sezonul rece în emisfera sudică și vom avea în premieră la dispoziție vaccinul gripal încă de la sfârșitul lunii septembrie-începutul lunii octombrie”, a declarat Alexandru Rafila.

Ministrul a precizat că în anul 2021 au fost comandate 2,5 milioane de doze de vaccin gripal și au fost folosite 1,5 milioane de doze. Alexandru Rafila a spus că, dacă va fi necesar, va fi completat numărul de doze.

 

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: