Home » National » Starbyte – singura companie de dezvoltare software la comandă autorizată de Autoritatea pentru Digitalizarea României ca terț furnizor pentru identificarea video automată la distanță

Starbyte – singura companie de dezvoltare software la comandă autorizată de Autoritatea pentru Digitalizarea României ca terț furnizor pentru identificarea video automată la distanță

Starbyte se alătură demersurilor de digitalizare în mediul privat și public din România, prin acreditarea ca furnizor oficial de soluții de identificare video la distanță a clienților.

Starbyte devine terț furnizor autorizat de către Autoritatea pentru Digitalizare României (ADR) pentru serviciul de identificare video 100% automat.  Certificarea confirmă astfel că soluția propusă folosește tehnologie de ultima oră pentru recunoaștere biometrică, extragere de date din documentul de identitate, validări anti-fraudă și componente de machine learning într-o aplicație sigură și ușor de folosit.

Conform noilor reglementări, identificarea persoanei la distanţă prin mijloace video este recunoscută doar dacă furnizorul de servicii de identificare a persoanei la distanță a obținut avizul de la ADR.

În contextul tendinței de digitalizare și acces la distanță, Starbyte este singura companie de dezvoltare software la comandă, ce a obținut până în acest moment acest aviz. Soluția de identificare face parte dintr-o aplicație complexă de tip Business Process Management ce este dezvoltată 100% de către compania românească cu specialiști IT experimentați în dezvoltarea de produse software specializate instituțiilor financiar-bancare.

Aplicația poate fi implementată ca serviciu și conectată cu aplicații deja existente ale clienților sau poate deveni o soluție complexă cu instalare on premise pe serverele acestora, oferind astfel un instrument complex inclusiv cu funcționalitatea de a intra în videoconferință asistată.

Normele reglementează cadrul juridic pentru identificarea persoanelor, în interacţiunea lor la distanță cu instituţiile publice sau cu companiile private. Oamenii pot accesa o serie de servicii direct de acasă, îşi pot obţine semnătura electronică de la distanţă, pot accesa produsele instituțiilor bancare fără să meargă la sediul acestora, pot să deruleze acţiuni de importanță juridică la care înainte ar fi fost necesară prezenţa fizică și identificarea cu buletinul.

Totodată, poziția României pe harta digitală a Europei va crește semnificativ în anii care vor veni, deoarece PNRR oferă României o șansă imensă – investițiile alocate digitalizării reprezintă soluția pentru recuperarea decalajelor dintre România și celelalte state europene.

Dacă în anul 2020, gradul de digitalizare a statului român se află la 21%, până în 2030 România are target de  100%, conform strategiei în domeniul digitalizării a Uniunii Europene.

 

Despre Starbyte: companie 100% românească cu o bogată experiență în dezvoltarea de software pentru domeniul Financiar-Bancar, Asigurări și Risk Management.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*