Home » Administratie » Deși la Ministerul Agriculturii s-au schimbat mai mulți miniștri, Vasluiul nu scapă de ruine!

Deși la Ministerul Agriculturii s-au schimbat mai mulți miniștri, Vasluiul nu scapă de ruine!

Primăria Vaslui a continuat și în acest an demersurile la Ministerul Agriculturii, pentru a prelua o serie de clădiri care se află în paragină. Este vorba despre Casa Agronomului și fostul Oficiul pentru Consultanță Agricolă. Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, a spus consilierilor locali că nici până la această dată nu a primit un răspuns favorabil la aceste cereri.

În ultimii ani, municipalitatea a transmis mai multe adrese către Ministerul Agriculturii, prin care a solicitat preluarea în domeniul public al municipiului a celor două imobile. Chiar dacă au fost promisiuni din partea Ministerului Agriculturii că este de acord să cedeze autorităților locale cele două spații destinate fermierilor, până la această dată nu s-a concretizat nimic.

„Mă voi adresa din nou Ministerului Agriculturii, pentru că am avut promisiuni că vom primi aceste clădiri care acum sunt în paragină. Nu am găsit până acum soluția ca aceste clădiri să vină spre autoritățile locale”, spunea Vasile Pavăl.

În urmă cu mai mulți ani, s-a încercat repararea celor două clădiri, În cazul Casei Agronomului, situată pe strada Eternității nr.1, după ce a fost decopertată tencuiala și tâmplăria exterioară, lucrările au fost sistate din lipsă de finanțare. Același lucru s-a întâmplat și cu fostul Oficiu pentru Consultanță Agricolă, situat pe strada Călugăreni nr. 4.

Primăria Vaslui dorește să renoveze cele două  clădiri și să le pună la dispoziție specialiștilor care lucrează în sectorul agricol.

 (Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: