Home » National » Elicopterul SMURD din Iași, în acțiune pentru a salva o turistă de pe Ceahlău care acuza probleme de sănătate

Elicopterul SMURD din Iași, în acțiune pentru a salva o turistă de pe Ceahlău care acuza probleme de sănătate

Salvamont Neamț și IGAV- Aeronava 350 SMURD Iași au finalizat o operațiune de salvare-evacuare a unei turiste din Timișoara care acuza probleme de sănătate. Aceasta a alertat Salvamont prin 112, ieri, in jurul orei 13 când a urcat pe Vârful Toaca, acuzând dureri in piept, brațe și stare generală foarte proastă.

“Am acceptat solicitarea dispeceratului Neamț pentru că se descriau simptome de infarct sau embolie pulmonară dar nu a fost așa, din fericire. Este vorba despre o femeie în vârstă de 48 de ani, din Timișoara, venită în concediu în Masivul Ceahlău-Vârful Toaca. Am preluat-o de la Cabana Dochia, cu simptome de tetanie, stabilă hemodinamic și respirator, conștientă, cooperantă. Sub tratament, pe timpul transferului, simptomologia s-a remis, predată echipajului SMURD la ISU, ulterior fiind transportată la UPU a Spitalului “Sf. Spiridon”, a declarat Prof. Univ. Dr. Diana Cimpoeșu, coordonator UPU SMURD Iași.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: