Home » Local » Acțiune nocturnă! Permise de conducere reținute, certificate de înmatriculare retrase și zeci de amenzi

Acțiune nocturnă! Permise de conducere reținute, certificate de înmatriculare retrase și zeci de amenzi

În noaptea 6/7 august 2022, în intervalul orar 18.00 – 02.00, polițiștii rutieri și de ordine publică, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, împreună cu specialiști din cadrul Registrului Auto Român, au acționat pe drumurile publice din județul Vaslui, pentru creșterea gradului de disciplină rutieră și pentru depistarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor. 

În cadrul activităților desfășurate de cei 20 de polițiști participanți, au fost verificate peste 200 de vehicule, legitimate peste 220 de persoane și aplicate 39 de  sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 25.000 lei, pentru încălcări ale O.U.G. nr. 195/2002 (privind circulația pe drumurile publice). De asemenea, au fost reținute 7 permise de conducere și retrase 5 certificate de înmatriculare.

Principalele cauze care au condus la reținerea permiselor de conduce au fost : consumul de alcool (3), depășirea limitei de viteză (2), nerespectarea indicațiilor polițistului (1) și nerespectarea regulilor de circulație la trecerea la nivel cu linia de cale ferată (1).

De asemenea, a fost constatată și săvârșirea cinci infracțiuni la regimul rutier, respectiv ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” (3)  și ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere” (2).

Sâmbătă, 6 august 2022, ora 20:00, polițiștii Biroului Rutier, din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe drumul județean DJ 247, în localitatea/comuna Dănești, județul Vaslui, au depistat un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de către un bărbat în vârstă de 34 de ani, din aceeași localitate.

Întrucât conducătorul autoturismului emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.79 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, a fost condus la Serviciul Județean de Medicină Legală Vaslui, în vederea recoltării de probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei.

Procedând la efectuarea de verificări, polițiștii au constatat că acesta avea suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Sâmbătă, 6 august 2022, ora 21:25, polițiștii Serviciului Rutier, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Alexandru Ioan Cuza, în municipiul Huși, județul Vaslui, au depistat un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de către un bărbat în vârstă de 52 de ani, din aceeași localitate.

Întrucât conducătorul autoturismului emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.72 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la Spitalul Municipal Huși, în vederea recoltării de probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Huși, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Duminică, 7 august 2022, ora 02:58, polițiștii Biroului Rutier, din cadrul Poliției Municipiului Vaslui,  aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Ștefan cel Mare, în municipiul Vaslui, județul Vaslui, au depistat un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de către un bărbat în vârstă de 22 de ani, din comuna Solești, județul Vaslui.

Întrucât conducătorul autoturismului emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.78 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, în vederea recoltării de probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*