Home » Local » Atenție primari! Garda de Mediu Vaslui continuă inspecțiile în teren pe tema gestionării deșeurilor

Atenție primari! Garda de Mediu Vaslui continuă inspecțiile în teren pe tema gestionării deșeurilor

Garda de Mediu Vaslui va continua în următoarea perioadă verificarea stării de salubritate a comunelor și modului de respectare a cerințelor legale privind gestionarea deșeurilor. Acțiunile în teren au loc în condițiile în care județul Vaslui are depozit de deșeuri autorizat și toate Unitățile Administrativ Teritoriale (UAT) sunt deservite de operatori de salubritate.

„Autoritățile locale au obligația de a dezvolta sistemul de gestionare a deșeurilor prin amenajarea de noi puncte de colectare a deșeurilor, campanii publice de responsabilizare a cetățenilor privind colectarea selectivă, precum și campanii trimestriale de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice. Alte obligații privesc amenajarea de platforme pentru colectarea deșeurilor compostabile și a deșeurilor din construcții, salubrizarea terenurilor aparținând domeniului public, dar și amenajarea punctelor de colectare a deșeurilor voluminoase (mobilă)”, a spus Gabriel Laic, comisar șef al Gărzii de Mediu Vaslui.

Reamintim că una din tematicele de control ale Gărzii de Mediu Vaslui în anul 2022 vizează îndeplinirea obligaţiilor şi responsabilităţilor ce le revin autorităţilor administraţiei publice locale în domeniul gestionărtii deșeurilor. Mai exact, comisarii de mediu vor pune accentul pe creșterea gradului de colectare selectiva a deșeurilor și diminuarea zonelor cu abandonări de deșeuri.

Până la 31 iulie 2022 au fost verificate 28 de UAT-uri fiind aplicate 2 avertismente și 25 amenzi contravenționale în cuantum total  de  355.000 lei.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: