Home » Local » Infracțiuni pe șosele! Polițiștii vasluieni cercetează mai mulți șoferi care au urcat beți la volan

Infracțiuni pe șosele! Polițiștii vasluieni cercetează mai mulți șoferi care au urcat beți la volan

Sâmbătă, 6 august 2022, ora 20:15, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Murgeni, din cadrul Poliției Orașului Murgeni, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe drumul comunal DC 70, în localitatea Bursuci, comuna Epureni, județul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, un moped neînregistrat, condus de către un bărbat de 51 de ani, din aceeași localitate.

Întrucât conducătorul mopedului emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1.21 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la Spitalul Murgeni, în vederea recoltării de probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei.

Procedând la efectuarea de verificări, polițiștii au constatat că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule iar mopedul nu este înregistrat.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, în vederea stabilirii și probării activității infracționale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și ”conducerea unui vehicul neînmatriculat”.

Sâmbătă, 6 august 2022, ora 23:30, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Vaslui, din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, au fost sesizați despre producerea unui eveniment rutier, fără victime, pe un drum public din localitatea Valea Oanei, comuna Ivănești, județul Vaslui,

Deplasați la fața locului, în temeiul sesizării, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Vaslui au depistat, în trafic, autoturismul implicat în evenimentul rutier și persoana aflată la volanul acestuia, respectiv un bărbat de 27 de ani din comuna Ivănești.

Întrucât conducătorul autoturismului emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1.16 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la Serviciul Județean de Medicină Legală Vaslui, în vederea recoltării de probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei.

Totodată, procedând la efectuarea de verificări, polițiștii au constatat că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Sâmbătă, 6 august 2022, ora 23:05, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Banca, din cadrul Poliției Municipiului Bârlad, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe drumul județean DJ 245 D, în localitatea Unțești, comuna Bogdănești, județul Vaslui, au depistat și oprit pentru control un autoturism înmatriculat în județul Iași, condus de un bărbat de 28 de ani, din aceeași localitate.

Întrucât conducătorul autoturismului emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.75 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la Spitalul Municipal Bârlad, în vederea recoltării de probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, în vederea stabilirii și probării activității infracționale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: