Home » National » 1902-2022 – 120 de ani de la prima sărbătorire a Zilei Marinei Române la Constanța

1902-2022 – 120 de ani de la prima sărbătorire a Zilei Marinei Române la Constanța

Municipiul Constanța va fi centrul de greutate al manifestărilor dedicate zilei marinarilor români, care se vor desfășura luni, 15 august, în portul militar și în Portul Tomis.
Manifestările din portul militar Constanța vor debuta la ora 10.00, cu ceremonialul de ridicare a pavilionului, geacului și marelui pavoaz, la bordul navelor militare, concomitent cu intonarea Imnului Național al României și tragerea a 21 de salve de tun.
După oficierea serviciului religios și cuvântul de bun venit al șefului Statului Major al Forțelor Navale, vor urma alocuțiunile persoanelor oficiale, vizitarea navei-școală „Mircea” și consemnarea momentului în Cartea de Onoare a renumitului velier.
În Portul Tomis, activitățile organizate cu prilejul sărbătoririi Zilei Marinei Române, vor avea loc în intervalele orare 10.00-13.00 și 17.00-20.00 și vor cuprinde expoziții de tehnică militară, standuri cu ofertele educaționale ale instituțiilor militare de învățământ, ateliere interactive de noduri marinărești, face-painting și foto-corner, iar pasionații de nave pot experimenta, gratuit, tensiunea din interiorul bătăliilor navale virtuale, într-un spațiu special amenajat de echipa World of Warships.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: