Home » Local » Angajatori taxați pentru munca la negru! Pentru fiecare muncitor fără contract de muncă amenda este de 20.000 de lei

Angajatori taxați pentru munca la negru! Pentru fiecare muncitor fără contract de muncă amenda este de 20.000 de lei

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui continuă lupta cu munca la negru. În luna iulie, în domeniul relațiilor de muncă au fost efectuate un număr total de 89 de controale. Din cele 89 controale efectuate, 84 controale au avut ca obiectiv principal identificarea muncii nedeclarate în toate formele ei.

Gheorghe Chirvase, inspector șef al ITM Vaslui, a precizat că în urma verificărilor au fost sancționați 18 angajatori, fiind aplicate 24 sancțiuni contravenționale și amenzi în valoare totala de 131.000 lei. Pentru neconformitățile constatate au fost dispuse 157 de măsuri de intrare în legalitate.

„În luna iulie au fost identificate 5 persoane care prestau muncă nedeclarată. Pentru persoanele identificate că prestau muncă nedeclarată, angajatorilor le-au fost aplicate amenzi în valoare de 20.000 lei pentru fiecare persoană, valoarea totală a amenzilor pentru munca nedeclarată fiind de 95.000 lei”, a spus Gheorghe Chirvase.

În îndeplinirea obiectivelor prevăzute de Legea nr. 108/1999,  inspectorii de muncă au desfăşurat în luna iulie 2022 activităţi specifice urmărind respectarea prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă şi a securităţii şi sănătăţii în muncă.

Activitatea zilnică a inspectorilor de muncă a vizat, cu prioritate, sancţionarea muncii nedeclarate, rezultatele controalelor efectuate fiind comunicate, zilnic, către Inspecţia Muncii.
(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: