Home » Local » Expoziția „Corina Chiriac. Istoriile unei mari artiste”

Expoziția „Corina Chiriac. Istoriile unei mari artiste”

 Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui, aflat sub egida Consiliului Județean Vaslui, alături de Muzeul Național de Istorie a României, vă invită sâmbătă, 13 august 2022, ora 13:00, la deschiderea expoziției „Corina Chiriac. Istoriile unei mari artiste”.
Expoziția pune în valoare donația făcută de marea artistă Corina Chiriac, în septembrie 2021, Muzeului Național de Istorie a României.
În cadrul expoziției vizitatorii vor putea admira cele mai frumoase rochii de scenă purtate în perioada 1970-2019. De la rochia interbelică modificată de Corina Chiriac și purtată la festivalurile de la Dresda, R.D.G., 1975, și „Bratislavska Lyra”, 1976, și în turneele din R.D.G., Polonia și Cehoslovacia, până la rochiile purtate în America în perioada 1988-1994 și cea purtată în 2019, la recitatul susținut la Festivalul „Cerbul de Aur” de la Brașov.
Vor fi expuse documente de familie, fotografii, obiecte păstrate timp de generații în familia artistei. Publicul va putea admira mărturii ale unei cariere artistice de peste cinci decenii: trofee, diplome, decorații, legitimații, bilete de avion, LP-uri și CD-uri, cărți publicate, afișe, programe de sală și multe alte piese intrate în patrimoniul muzeal.
Vernisajul va avea loc în sala „Arta” a Muzeului Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui.
Prezintă: -prof. dr. Ramona Maria MOCANU, directorul Muzeului Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui.
Organizatori: -prof. dr. Ramona Maria MOCANU, directorul Muzeului Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui;
-dr. Cristina PĂIUȘAN-NUICĂ, cercetător științific și dr. Cornel-Constantin ILIE, Muzeul Național de Istorie a Rom

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: