Home » National » România a donat peste un milion de pastile de iodură de potasiu către Republica Moldova

România a donat peste un milion de pastile de iodură de potasiu către Republica Moldova

Ministerul Sănătății din Republica Moldova anunță că a recepționat din România peste un milion de pastile de iodură de potasiu. Autoritățile de la București au donat pastilele de iodură, decizie luată în urma întrevederii între ministrul Ala Nemerenco și omologul român Alexandru Rafila.

Ministerul mai arată, în informarea de presă: ”Comprimatele sunt repartizate de Agenția Națională pentru Sănătate Publică subdiviziunilor sale (centrelor de sănătate publică), care le vor distribui centrelor de sănătate, la indicația Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova. La fel, ANSP a elaborat o instrucțiune cu privire la administrarea medicamentului. Vă comunicăm că în prezent nu există pericol radiologic. Îndemnăm populația la calm”.

Comprimatele sunt repartizate de Agenția Națională pentru Sănătate Publică subdiviziunilor sale (centrelor de sănătate publică), care le vor distribui centrelor de sănătate, la indicația Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova. La fel, ANSP a elaborat o instrucțiune cu privire la administrarea medicamentului.

 

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: