Home » National » A fost inaugurat Punct de lucru al Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Dealul Spirii” București-Ilfov

A fost inaugurat Punct de lucru al Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Dealul Spirii” București-Ilfov

Astăzi, 11 August, a avut loc inaugurarea noului Punct de lucru al Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Dealul Spirii” București-Ilfov, situat în localitatea Domnești, județul Ilfov.
Cu prilejul acestui eveniment au participat Ministrul Afacerilor Interne, domnul Lucian Nicolae Bode, secretarul de stat, șef al DSU, Dr.Raed Arafat și reprezentanți ai autorităților locale.
Scopul înființării acestei subunități este de a contribui substanțial la protecția comunităților și la micșorarea timpului de reacție în cazul unor situații de urgență. De asemenea, amplasarea obiectivului este una strategică, cu impact major în securizarea zonei din punct de vedere al rapidității misiunilor de salvare, al serviciilor prompte și al eficienței intervenției în situații de urgență.
Subunitatea de intervenție este dotată cu autospeciale de intervenție, atât pentru stingerea incendiilor, cât și pentru acordarea primului ajutor medical și va gestiona intervențiile din unitățile administrativ – teritoriale Domnești, Clinceni, Ciorogârla și Bragadiru, pe o suprafață de 100 km².

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*