Home » Local » Comisarii de mediu avertizează! Amenzi usturătoare pentru arderea miriștilor și vegetației ierboase

Comisarii de mediu avertizează! Amenzi usturătoare pentru arderea miriștilor și vegetației ierboase

Gabriel Laic, comisar șef al Gărzii de Mediu Vaslui, a spus că în perioada următoare comisarii de mediu vor acționa pentru prevenirea arderii de vegetație ierboasă și a miriștilor, mai ales a terenurilor agricole de pe care s-a finalizat recoltarea cerealelor. Mesajul Gărzii de Mediu este tranșant: Arderea miriștilor, a vegetației ierboase, a deșeurilor de orice fel și a resturilor vegetale este interzisă!

„Condițiile meteorologice caracterizate de lipsa precipitațiilor și intesificări ale vântului pot favoriza extinderea pe suprafețe considerabile a incendiilor cauzate de arderea nesupravegheată a miriştilor și a vegetației uscate. Astfel se pot genera pagube materiale importante, daune ireversibile produse mediului și pierderi de vieți omenești”, a spus Gabriel Laic.

Potrivit art.94, alin.1, lit.”n” din OUG 195/2005, privind protecţia mediului, “protecţia mediului constituie o obligaţie a tuturor persoanelor fizice şi juridice, în care scop:  ….. n) nu ard miriștile, turbăriile, litiera pădurii, stuful, tufărișurile sau vegetația ierboasă”. Încalcarea acestei prevederi legale, constituie contravenţie şi se sanctionează cu amendă de la 3.000 lei la 6.000 lei pentru persoane fizice şi cu amendă de la 25.000 lei la 50.000 lei pentru persoane juridice, conform art. 96, aliniatul 1, pct. 9 din aceeaşi lege.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: