Home » Agricultura » Fără pădure, nu scăpăm de secetă! Silvicultorii vasluieni și-au propus să împădurească 200 de hectare în acest an

Fără pădure, nu scăpăm de secetă! Silvicultorii vasluieni și-au propus să împădurească 200 de hectare în acest an

Direcția Silvică (DS) Vaslui și-a fixat în acest an un program de împăduriri de 200 de hectare. Este vorba despre 40 de hectare care vor fi împădurite artifical integral, iar restul suprafeței este acoperit de regenerări naturale. Cătălin Idriceanu, directorul DS Vaslui, a spus că sunt deschise șantiere de împăduriri în toate ocoalele silvice, iar acțiunea va continua și în această toamnă.

În ceea ce privește efortul de refacere a zonelor forestiere din județul Vaslui, Toader Dima, primarul comunei Berezeni, a spus că la sfârșitul lunii martie 2022 a fost finalizată activitatea de împădurire pe o suprafață de 113 hectare. Plantarea de puieți a avut loc în cadrul unui program intitulat „Prima Împădurire”, program derulat de către Ministerul Agriculturii prin Agenția pentru Plăți și Intervenție în Agricultură.

„Mă bucur că am reușit să mă țin de cuvânt și am terminat împădurirea în primele luni ale acestui an. Această suprafață plantată se alătură altor 146 de hectare cu pădure, care a fost finalizată anul trecut. Deci, avem aproape 300 de hectare de pădure pentru comuna Berezeni, pentru cei care se ocupă de agricultură. E o zonă unde a plouat foarte puțin, iar cu cei câțiva litri de precipitații nu cred că culturile agricole vor pleca bine. Ar trebui să mărim această suprafață de pădure pe Lunca Prutului, care să ne ajute foarte mult la așezarea climei”, a spus Toader Dima.  

Terenul pe care s-a împădurit este situat la intrarea în comună dinspre municipiul Huși. După împădurire, urmează ca perioada de întreținere a suprafeței forestiere să fie de 12 ani. De altfel, proiectul care a fost finalizat a fost cel mai mare din țară, la categoria proiectelor implementate de UAT-uri, care nu sunt specializate în împăduriri așa cum sunt direcțiile sau inspectoratele silvice.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: