Home » National » 77 de pompieri români cu 17 mijloace de intervenție vor ajuta la stingerea incendiilor din Franța

77 de pompieri români cu 17 mijloace de intervenție vor ajuta la stingerea incendiilor din Franța

În baza solicitării de asistență internațională formulată de guvernul Republicii Franța prin Mecanismul European de Protecție Civilă, România a decis acordarea unui sprijin extern ce se compune din deplasarea unui modul specializat de intervenție format din 77 de pompieri salvatori, cu 17 mijloace de intervenție, pentru a ajuta autoritățile franceze în lupta cu incendiile de vegetație.
Astfel, cu sprijinul Ministerului Apărării Naționale, 2 aeronave C-17 Globemaster III, din cadrul Unității Multinaționale de Transport Strategic care operează din Baza Aeriană PAPA din Ungaria vor asigura transportul echipajelor de intervenție și a tehnicii aflate în dotare.
În această noapte urmează să decoleze de pe aeroportul din Timișoara, o altă aeronavă militară cu echipaj format din pompieri salvatori și tehnică de intervenție specifică aflată în dotare, cu destinația Franța (zona Bordeaux).
Reamintim faptul că în data de 11.08.2022, ora 22:00, prima aeronavă a decolat de pe aeroportul Baza 90 din București cu destinația Franța (zona Bordeaux), în vederea executării misiunii de sprijin extern pe care România o

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*