Home » Local » Inspectorii de muncă au făcut verificări în benzinării! Atenție maximă la riscurile de explozie și incendiu

Inspectorii de muncă au făcut verificări în benzinării! Atenție maximă la riscurile de explozie și incendiu

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui a inspectat în luna iulie 2022  un număr de 52 de angajatori în domeniul securitățiiși sămătății în muncă. În urma acestor acțiuni, au fost încheiate 52 de procese verbale de  control.

În urma vizitelor de inspecţie au fost constatate 84 de  neconformităţi. Pentru neregulile constatate au fost sanctionaţi un număr de 41 de angajatori, fiind aplicate 86 de sancţiuni contravenţionale cu avertisment.

Tot în luna iulie 2022 au fost comunicate de angajatori un număr de 5 evenimente în care au fost implicaţi lucrători, urmând a fi finalizate cercetări în vederea stabilirii caracterului lor.

„În perioada 15 – 22 iulie 2022, s-a desfășurat Campania națională de verificare a modului în care sunt respectate cerințele minime pentru îmbunătățirea securității și protecția sănătății lucrătorilor, precum şi verificarea modului de respectare a prevederilor legale privind încheierea, modificarea, suspendarea și executarea contractelor individuale de muncă de către angajatorii care îşi desfăşoară activități în stațiile de distribuție a carburanților auto cod CAEN-4730. Pe aceasta cale, atragem atenţia angajatorilor să respectate cerințele minime pentru îmbunătățirea securității și protecția sănătății lucrătorilor care sunt expluși riscurilor de explozie și incendiu”, a spus Gheorghe Chirvase, inspector șef al ITM Vaslui.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*