Home » National » Producția industrială în România a scăzut în primul semestru, față de aceeași perioadă a anului trecut

Producția industrială în România a scăzut în primul semestru, față de aceeași perioadă a anului trecut

Conform INS, producția industrială a scăzut ca urmare ca urmare a scăderilor înregistrate în cele trei sectoare industriale: producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-6,3%), industria extractivă (-4,4%) și industria prelucrătoare (-1,6%).

Datele Institutului Național de Statisctică arată:

  • În luna iunie 2022, producţia industrială a scăzut faţă de luna mai 2022 cu -4,7% ca serie brută și cu 3,9% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.
  • Faţă de luna iunie 2021, producţia industrială a fost mai mică atât ca serie brută (-2%), cât și ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate (-3,7%).
  • În primul semestru al anului, comparativ cu perioada similară din 2021, producţia industrială a scăzut cu -1% ca serie brută și cu -2,7% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.
  • În luna iunie 2022, cifra de afaceri din industrie pe total (piaţa internă şi piaţa externă) a scăzut în termeni nominali față de luna mai 2022 cu -3,4%, iar față de luna iunie 2021, a crescut cu +24,8%.
  • În primul semestru, comparativ cu perioada similară a anului trecut, cifra de afaceri din industrie pe total (piaţa internă şi piaţa externă) a crescut în termeni nominali cu +26,8%.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: