Home » National » S-a dat startul lucrărilor pentru lotul de mijloc al Autostrăzii Moldovei, A7

S-a dat startul lucrărilor pentru lotul de mijloc al Autostrăzii Moldovei, A7

De ieri, 11 august 2022, au început lucrările pentru execuția lotului de mijloc al Autostrăzii Moldovei, A7, primul lot care intră în șantier din cele 13 loturi ale întregii autostrăzi Ploiești-Pașcani.

De asemenea, lotul 2 Mizil-Pietroasele are o lungime de 28 de kilometri și va fi construit de o asociere de firme din Bulgaria și România, TRACE-CONI. În ceea ce privește termenul de execuție, acesta este de 20 de luni și poate fi respectat cu o mobilizare foarte bună a liderului de proiect, TRACE-Bulgaria, un constructor cu portofoliu bogat pentru infrastructura rutieră de la sudul Dunării, dar și în afara Bulgariei. Pe 22 august încep lucrările și pe primul lot, Ploiești-Mizil ( 20 km.), contract câștigat de Pizzarotti.

 

Constructorul CONI se află la primul contract pentru o autostradă

Constructorul CONI, este la primul contract pentru o autostradă în România. CONI SRL este o firmă înregistrată în Prahova „abonată“ la contracte de lucrări publice cu autoritățile locale, mai ales în mandatul baronului Mircea Cosma.

Valoarea contractului semnat pe 7 iunie este de 1,2 miliarde lei, finanțare din PNRR. Asocierea româno-bulgară este la primul contract pentru o autostradă în România, a transmis ministrul Grindeanu : „A fost emis Ordinul de Începere pentru construirea primilor 28,35 de kilometri ai A7 (secțiunea din Muntenia)! Asocierea româno-bulgară SC CONI SRL-TRACE GROUP HOLD are la dispoziție 20 de luni și peste 1,24 de miliarde de lei (fără TVA) pentru a construi acest lot, care include 20 de poduri. Lotul Mizil-Pietroasele este primul din cele 13 loturi ale A7 (Autostrada Moldova) care vor fi construite între Ploiești și Pașcani (320 km) prin finanțare asigurată din PNRR”, a anunțat Grindeanu.

 

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*