Home » National » Medalie aniversară lansată la Ziua Porților Deschise în portul militar Constanța

Medalie aniversară lansată la Ziua Porților Deschise în portul militar Constanța

Portul militar Constanța și-a deschis porțile sâmbătă, 13 august, în intervalul orar 09.00-17.00, pentru a oferi publicului posibilitatea de a vizita navele militare, un elicopter Puma Naval și standuri interactive cu tehnică, armamente și cu oferta educațională pentru cei care doresc să urmeze o carieră în Forțele Navale. Atmosfera din portul militar va fi destinsă de mini-concerte, susținute de formațiile muzicale Forțelor Navale Române și Diviziei 101 Aeropurtate americane.
Pentru a marca cea de-a 120-a ediție a Zilei Marinei Române, Regia Autonomă Monetăria Statului lansează medalia aniversară „120 de ani de la prima sărbătorire a Zilei Marinei Române / Fregata Mărășești”, în cadrul evenimentului „Ziua Porților Deschise”, care va avea loc sâmbătă, 13 august, în portul militar Constanța.
Emisiunea medalistică este dedicată sărbătorii marinarilor români, precum și asului de treflă din careul de ași al Marinei Militare Regale și face parte din Programul Medalistic 2022 al Monetăriei Statului. Aceasta a fost produsă în 150 de exemplare, dintre care 75 din argint fin și 75 din aliaj de cupru.
Pe aversul medaliei sunt ilustrate siluetele fregatei „Mărășești” (F111) și distrugătorului „Mărășești” (D12), pe un fundal cu valurile mării, iar în partea de mijloc este inscripționată deviza Forțelor Navale Române – „Onoare și Patrie!”. Reversul piesei conține un marinar militar român, aflat în cart la timonă, cu o grupare navală pe fundal.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: