Home » National » Prima misiune a modulului național de stins incendii, în Franța

Prima misiune a modulului național de stins incendii, în Franța

19 dintre cei 77 de pompieri militari români dislocați în Franța, cu 4 autospeciale de stingere, au derulat astăzi prima misiune în zona Quartier Le Frayot, din Sud-Vestul Franței.
Misiunile executate de către personalul modulului RO-GFFF-V au constat în limitarea propagării incendiului la clădirile de locuit, menținerea unei linii de protecție între frontul incendiului și zona neafectată, precum și lichidarea focarelor ascunse, pe o suprafață de aproximativ 2,5 km2.
Capacitatea de 10.000 l a mijloacelor tehnice utilizate a oferit eficiență sporită misiunilor, continuitate în intervenție și acoperirea în cele mai bune condiții a suprafeței afectate de incendii.
**
Ieri, începând cu ora 21:10, tot personalul modulului a ajuns în baza de operații.
Tabăra pompierilor militari români a fost instalată în localitatea Hostens, departamentul Gironde, unde este și Punctul de Comandă al omologilor francezi.
Info background:
Misiunea de sprijin pe care România o oferă autorităților franceze aflate în lupta cu incendiile de vegetație este compusă din deplasarea unui modul specializat de intervenție format din 77 de pompieri salvatori, cu 17 mijloace de intervenție.
Ajutorul se acordă în baza solicitării de asistență internațională formulată de guvernul Republicii Franceze prin Mecanismul European de Protecție Civilă.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: