Home » Local » Vasile Pavăl a dat startul Zilelor Vasluiului: Vă doresc zile frumoase, cu multă dragoste!

Vasile Pavăl a dat startul Zilelor Vasluiului: Vă doresc zile frumoase, cu multă dragoste!

Astăzi, începând cu ora 10.00, autoritățile locale au dat startul Zilelor Culturale ale municipiului Vaslui. Evenimentul de lansare al sărbătorii a avut loc în Parcul Independenței în prezența reprezentanților principalelor instituții locale: Consiliul Județean, Prefectura Vaslui, Muzeul Județean Vaslui, Biblioteca Județeană Vaslui. La momenul festiv au participat și zeci de vasluieni.

Amfitrionul momentului a fost Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, care la începutul discursului a menționat prezența delegațiilor din Republica Moldova și Macedonia de Nord. Edilul le-a mulțumit pentru prezență și le-a urat oaspeților o ședere frumoasă, exprimându-și convingerea câ vor reveni și cu alte ocazii.

De asemenea, primarul Vasile Pavăl a mulțumit  pentru prezență copiilor de la Parcul Copiilor, membrilor echipei de hanbal, angajaților din cadrul Primăriei Vaslui, consilierilor din Consiliul Județean și Consiliul Local Vaslui și, nu în ultimul rând, locuitorilor orașului.

Vasile Pavăl a adăugat că va fi alături de toți vasluienii în cele trei zile, în locațiile unde se desfășoară aceste evenimente. Locurile sunt Parcul Copou, biblioteca, muzeul, Stadionul Municipal, Sala Sporturilor, liceele cu terenurile unde se desfășoară competiții, Casa de Cultura, Curtea Domnească, Primăria Vaslui.

„Aceste locuri sunt deschise pentru dumneavoastră! Finalul zilei va avea loc în Centrul Civic, cu spectacole unde vă așteptăm cât mai mulți. Am ales programe pe toate gustrutile. Vreau să cred că ediția din acest an va fi o reușită și aceasta depinde de noi toți. Noi am pregătit, am muncit  și le mulțumesc colegilor care s-au implicat în realizarea manifestărilor. Vă doresc trei zile frumoase! Manifestările să fie de o înaltă ținută, iar finalul lor să ne aducă bucurii tuturor. Zile frumoase cu multă dragoste!”, a urat Vasile Pavăl vasluienilor.

După deschiderea oficială, a urmat parada costumelor de epocă din Parcul Independenței până în Parcul Copou.

În prima zi de sărbătoare vor avea loc o serie de acțiuni printre care „Crosul municipiului Vaslui” și vernisajul expoziției Costume populare basarabene.

Începând cu ora 11:30,  la Biblioteca Județeană Vaslui a avut loc lansarea volumului Septete, de Mihai Apostu, prezentat de Simion Bogdănescu, precum și lansarea revistei Milesciana, nr. 11/2022, moderată de Voicu Gelu Bichineț, evenimente urmate de un recital muzical la pian susținut de Beatrice Alexandru.

Pe lângă parada costumelor de epocă, în cursul zilei de sâmbătă, Muzeul Județean va organiza expozițiile foto-documentare „Un tandem remarcabil: Primarul Carol Schmidt și arhitectul Alexandru Bernardazzi” și „Chișinăul în culori”. De la ora 13:00 în Sala „Arta” este programat vernisajul Expoziției „Corina Chiriac. Istoriile unei mari artiste”.

Seara se va încheia cu cu concert în Centrul Civic unde vor cânta formația Hands of Angels și solista Raluka & Proiectul Balkanic,

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*