Home » Local » Atenție la deșeurile aruncate în pubele! Comisarii de mediu monitorizează punctele de colectare

Atenție la deșeurile aruncate în pubele! Comisarii de mediu monitorizează punctele de colectare

În perioada următoare, comisarii Gărzii de Mediu Vaslui vor monitoriza punctele de colectare a deșeurilor. Acțiunea se va desfășura cu sprijinul autorităților locale și se urmărește sancționarea celor care depun altfel de deșeuri în afara celor menajere și reciclabile (saci moloz, mobilier, piese auto dezafectate, deșeuri periculoase etc.).

La nivelul județului Vaslui, proiectul privind gestionarea deșeurilor a beneficiat de o finanțare europeană de 40 milioane de euro.

„Sistemul este construit cu bani europeni și cu contribuția Consiliului Județean (CJ) Vaslui și este gestionat de către o asociație formată din toate UAT-urile. Deși mai sunt multe lucruri de făcut, putem spune că acest proiect a fost o acțiune de succes a noastră și în acest moment avem un județ mai curat. Este un lucru remarcabil, dar trebuie menținut în permanență acest foc, adică să rămână un foc veșnic viu”, a spus Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui.

Primarii din județul Vaslui au salutat implementarea proiectului și susțin că având la dispoziție infrastructura necesară, deșeurile pot fi gestionate după norme europene. Vasile Țabără, primarul comunei Hoceni, a precizat că protecția mediului este un imperativ al zilelor noastre la nivel local, național și mondial, iar SMID-ul ajută comunitățile locale să intre în rândul lumii civilizate.

„Ne ajută acest proiect, pentru că putem gestiona deșeurile mai bine, iar locuitori nu mai pot depune gunoiul necontrolabil. Bineînțeles, mai apar nemulțumiri în ceea ce privește taxa de salubritate, dar orice serviciu se plătește. Oamenii au înțeles că trebuie să depună gunoaiele în pubele, în locurile special amenajate, iar firmele de colectare își fac treaba și preiau deșeurile”, a precizat Vasile Țabără.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*