Home » Administratie » Ministerul Dezvoltării a dat drumul la bani! 134 de proiecte din județul Vaslui vor fi finanțate prin Programul ”Anghel Saligny”

Ministerul Dezvoltării a dat drumul la bani! 134 de proiecte din județul Vaslui vor fi finanțate prin Programul ”Anghel Saligny”

de Dănuț CIOBANU

Ministerul Dezvoltării a finalizat pentru județul Vaslui lista obiectivelor de investiții în rețeaua de apă, canalizare și drumuri, finanțate prin Programul ”Anghel Saligny”. Conform criteriilor de selectare, în județul Vaslui, din totalul celor 178 solicitări de finanțare, au fost aprobate 134 de obiective de investiții. Valoarea totală a proiectelor se ridică la 1.444.627.056,57 lei, reprezentând aproximativ 58% din cuantumul tuturor solicitărilor de finanțare.

Primarii din județul Vaslui au așteptat cu nerăbdare aprobare investițiilor prin Național de Investiții (PNI) „Anghel Saligny”.

„Am pregătit proiectele, iar unele dintre ele le-am contractat cu constructorii și așteptăm din zi în zi repartizarea sumelor. S-a vorbit foarte mult de acest program. iar faptul că pe domeniul infrastructurii nu mai sunt alte surse de finanțare ne pune într-o situație dificilă. Nu am făcut mari investiții până acum și toți am promis locuitorilor că așteptăm PNI”, a spus Vasile Țabără, primarul comunei Hoceni.

Județul Vaslui a primit în total pe acest program suma de 1.466.217.476 lei, din care suma de 837.838.558 pentru drumuri și poduri și 628.378.918 pentru apă și canalizare.

Programului „Anghel Saligny” are un buget alocat pentru următorii șapte ani de 50 miliarde de lei și vizează investiții în dezvoltarea infrastructurii. Programul va funcționa pe modelul PNDL cu câteva diferențe privind depunerea proiectelor, realizarea investițiilor, decontarea cheltuielilor. Ca și categorii de obiective finanțate este vorba despre infrastructura tehnico-edilitară: drumuri, poduri, podețe, variante ocolitoare, apă și canal, infrastructura de distribuție a gazelor naturale, racordul la sistemul de transport al gazelor.

„Criteriile de selectare care au fost luate în considerare la alocarea sumelor au fost numărul de unități administrativ-teritoriale dintr-un județ, numărul de locuitori, ponderea localităților (UAT) unde gospodăriile nu sunt racordate la rețeaua de distribuție a gazelor naturale și impozitul pe venit colectat”, a spus Cseke Attila, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: