Home » Local » Razie pe șosele! Au fost verificate 130 de vehicule și legitimate peste 150 de persoane

Razie pe șosele! Au fost verificate 130 de vehicule și legitimate peste 150 de persoane

În perioada 15 – 16 august 2022, în intervalul orar 18.00 – 21.00, respectiv 6.00 – 9.00, polițiștii rutieri și de ordine publică, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, au acționat pe drumurile publice din județul Vaslui, pentru creșterea gradului de disciplină rutieră și pentru depistarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor. 

În cadrul activităților desfășurate de polițiștii participanți, au fost verificate peste 130 de vehicule, legitimate peste 150 de persoane și aplicate 7 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 21.500 lei, pentru încălcări ale O.U.G. nr. 195/2002 (privind circulația pe drumurile publice).

De asemenea, a fost reținut un permis de conducere pentru consum de alcool și a fost depistat un biciclist aflat sub influența alcoolului.

Polițiștii vasluieni atrag atenţia asupra importanţei respectării regulilor de circulaţie şi, în special, asupra celor referitoare la conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice și a substanțelor psihoactive:

Nu vă urcaţi la volan dacă aţi consumat substanțe psihoactive și/sau băuturi alcoolice!

Consumul de substanțe psihoactive și alcool scade capacitatea de reacţie şi de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici şi auditivi. De asemenea, alcoolul și substanțele psihoactive scad concentrarea, atenţia, reflexele şi viteza de execuţie a mişcărilor.

Totodată, pentru reducerea gradului de victimizare prin accidente de circulație, polițiștii rutieri le recomandă conducătorilor auto să adopte o conduită preventivă, să respecte cu strictețe regulile de circulație și să circule cu o viteză adaptată în permanență la condițiile de drum.

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: