Home » Local » Acțiuni de prevenire a consumului de droguri și alcool, desfășurate în perioada Zilelor Vasluiului

Acțiuni de prevenire a consumului de droguri și alcool, desfășurate în perioada Zilelor Vasluiului

Polițiștii Inspectoratului de Poliției Județean Vaslui și specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Vaslui, au derulat activități cu caracter educativ-preventiv, cu ocazia Zilelor Culturale ale Municipiului Vaslui. 

În perioada 13-15 august 2022, în Parcul Copou, polițiștii Biroului Siguranța Școlară și cei Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, împreună cu jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui, specialiștii Agenției Naționale Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Vaslui, au desfășurat activități informativ-preventive pentru informarea și conștientizarea tinerilor cu privire la efectele nocive ale consumului de substanțe psihoactive.

Activitățile cu caracter preventiv-educative fac parte din campania „Dincolo de aparențe”, derulată la nivel național.

Persoanele prezente la activitate au fost informate cu privire la riscurile asociate consumului de substanțe psihoactive, despre consecințele care decurg în urma consumului de substanțe psihoactive, respectiv, alterarea relațiilor cu familia, cu prietenii ori despre efectele dăunătoare asupra sănătății, dar și despre adoptarea unor comportamente distructive.

De asemenea, polițiștii, jandarmii și specialiștii antidrog le-au explicat persoanelor prezente la activitate că drogurile reprezintă unul dintre cele mai mari pericole, mai ales pentru tineri, întrucât creează dependență, iar această dependență provoacă consumul compulsiv de droguri, cu consecințe dăunătoare pentru persoana dependentă și pentru cei din jurul ei.

Totodată, au fost oferite informații utile despre efectele negative pe care drogurile le au asupra organismului, asupra dezvoltării lor, dar și asupra viitorului lor, cu accent pe riscul implicării, în calitate de victimă sau autor, în diferite infracțiuni, fiind informați că pot primi consiliere de specialitate dacă se vor afla în situațiile care necesită sprijin.

Tinerii au avut posibilitatea să testeze ochelari speciali, care simulează atât efectele consumului de alcool cât și al substanțelor psihoactive și care distorsionează realitatea.

Mesajele preventive au fost îmbinate cu jocuri și au fost prezentate într-o formă care să poată fi înțeleasă de tânărul public.

Activitățile de prevenire și informare cu privire la riscurile asociate traficului rutier, siguranța minorilor și consumului de droguri vor fi continuate pe toată perioada sezonului estival.

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: