Home » Business » Adevărata valoare a județului Vaslui! Majoritatea acționarilor sunt tineri cu vârsta între 40 și 49 de ani

Adevărata valoare a județului Vaslui! Majoritatea acționarilor sunt tineri cu vârsta între 40 și 49 de ani

În județul Vaslui sunt active 10.049 persoane juridice. Potrivit datelor Oficiului Național al registrului Comerțului, numărul asociaților/ acționarilor persoane fizice este de 13.409 persoane. Categoriile de vârstă în care se încadrează asociații/acționarii sunt următoarele: până în vârsta de 29 de ani sunt 1.289 de acționari; între 30 și 39 de ani sunt 3.478 acționari: între 40 și 49 de ani sunt 3.670 de acționari (cel mai mare procent de 27%); între 50 și 59 de ani sunt 2.857 acționari; peste 60 de ani sunt 2.115 acționari.

Printre facilitățile pe care autoritățile locale le pot acorda firmelor se numără drumuri de acces către sediile de lucru, curent electric, apă și canal, deducerea unor taxe. De asemenea, este foarte importantă modernizarea în continuare a infrastructurii rutiere din interiorul județului Vaslui, dar și reabilitarea drumurilor de legătură cu alte județe cum ar fi Suceva și Botoșani, care în acest moment nu sunt atât de bune. O altă direcție de acțiune este calificarea forței de muncă și stabilizarea acesteia la nivel local, precum și adaptarea salarizării la cerințele de pe piață.

Ionel Constantin, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Vaslui, a spus că se dorește ca firmele vasluiene să acceseze lucrările de la nivel local, care vor fi lansate prin investițiile majore finanțate de stat.

„Vrem ca oamenii de afaceri să fie ascultați, să participe la luarea deciziilor de la nivel local. Dorim să dezvoltăm o pătură de oameni de afaceri puternici, iar taxele și impozitele plătite de aceștia să se întoracă la bugetele locale. Și atunci putem trece de alte județe cum ar fi Suceava, Botoșani și poate Iași”, a spus Ionel Constantin.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: