Home » Local » După ce și-a agresat soția, un bărbat din comuna Dănești a fost arestat la domiciliu pentru 30 de zile

După ce și-a agresat soția, un bărbat din comuna Dănești a fost arestat la domiciliu pentru 30 de zile

Polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vaslui, din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, au reținut un bărbat din localitatea Bereasa, comuna Dănești, județul Vaslui, cercetat sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de încălcarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecție (în formă continuată), violență în familie, amenințare și tâlhărie. 

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vaslui au stabilit că, în perioada 12-13 august 2022, bărbatul cercetat, în vârstă de 51 de ani, ar fi încălcat, în mod repetat, măsurile dispuse prin ordinul de protecție emis împotriva sa de către Judecătoria Vaslui, s-ar fi apropiat la o distanță mai mică de 50 de metri față de soția sa (49 de ani, din localitatea Bereasa, comuna Dănești) și de locuința acesteia, ar fi amenințat-o, agresat-o și i-ar fi sustras, prin violență, un telefon mobil.

Totodată, poliţiştii vasluieni au stabilit că, la data de 6 aprilie 2022, Judecătoria Vaslui a emis față de bărbatul cercetat un ordin de protecție pentru o perioadă de 6 luni, prin care bărbatul a fost evacuat din locuința comună și îi era interzis să se apropie la mai puțin de 50 de metri față de soția sa și de domiciliul acesteia. Totodată, acestuia îi era interzis să o contacteze în orice mod.

Având în vedere faptul că acesta avea cunoştinţă despre obligaţiile stabilite de instanța de judecată, bărbatul a încălcat cu bună ştiinţă prevederile ordinului de protecţie.

În data de 13 august 2022, în baza probatoriului administrat, polițiștii l-au reținut pe bărbat pentru o perioadă de 24 ore.

În cursul zilei de ieri, 14 august 2022, acesta a fost prezentat Judecătoriei Vaslui care a dispus măsura preventivă a arestului la domiciliu, pentru 30 de zile.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, în vederea probării întregii activități infracționale a bărbatului.

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*