Home » National » Apel de implicare pentru curățarea Lacului Bicaz

Apel de implicare pentru curățarea Lacului Bicaz

Locuitorii din județul Piatra Neamț și județele învecinate, toți turiștii și iubitorii de natură care vizitează zona sunt invitați să participe în ultimul weekend de vară (26 -28 august) la Bicaz Cleanup Camp, un eveniment de ecologizare inedit care va avea loc pe malurile lacului Bicaz, cel mai mare lac artificial din țară.

Situația deșeurilor din arealul lacului Bicaz s-a aflat mult timp în atenția publică, subiectul fiind expus de numeroși jurnaliști și grupuri ecologiste. Sute de tone de deșeuri se află pe malurile lacului reprezentând un pericol real pentru natură și ecosistemele care s-au creat în jurul lacului.

Evenimentul Bicaz Cleanup Camp este organizat în cadrul campaniei “Acționăm pentru Ape – A.P.A.”, dezvoltată de Asociația Act for Tomorrow și Kaufland România, în cadrul căreia este binevenit orice iubitor de natură dornic să contribuie la curățarea apelor.

Acțiunea se va desfășura atât pe malurile lacului Bicaz în 4 zone unde au fost identificate cantități semnificative de deșeuri aduse de apă, cât și pe lac, unde vor fi strânse cu ajutorul bărcilor, caiacelor, dar și echipamentelor speciale, precum mincioguri de diverse dimensiuni, clești, plase și alte sisteme inovatoare de colectare a deșeurilor de pe ape.

Organizatorii evenimentului asigură cazarea la cort, masa, apa și vor pune la dispoziția voluntarilor tot echipamentul tehnic (saci, mănuşi etc.) și se acoperă costurile de transport după cum urmează: transportul este decontat pentru grupuri de min. 4 pers în limita a max. 300 km dus-întors. Pentru grupurile mai mari de 15 persoane se discuta pe mail cu privire la asigurarea transportului.

Evenimentul are loc timp de trei zile, iar voluntarii pot participa o zi, două sau trei zile.

Participarea la acțiunea de ecologizare de pe lacul Bicaz se face prin completarea formularului, disponibil aici: https://forms.gle/jFxVbxHm4qHF87UN8

Mai multe detalii în evenimentul de pe Facebook: https://fb.me/e/5wFyMVMJV

Evenimentul este organizat cu sprijinul la nivel local al Asociației Sens Civic și Fundației Izvorul Alb.

 

Despre Asociația Act For Tomorrow

Act for Tomorrow este un ONG creat de o echipă de oameni pasionați și dedicați, care și-au propus cu resursele lor să contribuie la dezvoltarea unei lumi mai bune, mai responsabile și curate. Își concentrează resursele și know-how-ul pentru realizarea unor proiecte sub umbrela sustenabilității și a creativității care să aibă impact direct atât asupra cetățenilor, cât și a zonelor defavorizate din România și sunt implicați în sfera domeniilor de mediu, dezvoltare durabilă și voluntariat.

 

 

Despre Kaufland România

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu 1.300 de magazine în 8 țări, 132.000 de angajați și o rețea de 156 de magazine în România. Asumarea responsabilității ecologice și sociale este un aspect esențial al politicii corporative Kaufland. Crezul companiei constă în ideea că lumea poate fi un loc mai bun prin implicarea fiecăruia, de aceea, în 2018, Kaufland a dezvoltat platforma „Implicarea face diferența”, sub umbrela căreia sunt comunicate toate acțiunile de responsabilitate socială. Cea mai mare parte a proiectelor CSR ale companiei sunt desfășurate în parteneriat cu asociații nonguvernamentale regionale sau naționale și urmăresc implementarea de programe sociale complexe ce se adresează unor grupuri mari de beneficiari. Pentru mai multe detalii vizitați www.kaufland.ro.

Kaufland angajează persoane cu dizabilități la nivel național. Cei interesați pot aplica online, pe cariere.kaufland.ro – unde este disponibilă lista posturilor vacante, prin e-mail la cariere@kaufland.ro sau la numărul de telefon 021.9132

 

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*