Home » Administratie » CJ Vaslui va aproba planul de acțiune la nivel local împotriva consumului de droguri

CJ Vaslui va aproba planul de acțiune la nivel local împotriva consumului de droguri

Consiliul Județean Vaslui va aproba planul de acțiune la nivel local pentru implementarea strategiei naționale în domeniul drogurilor 2022-2026. Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Vaslui a informat CJ-ul că au fost aprobate strategia națională în domeniul drogurilor 2022-2026 și planul de acțiune în domeniul drogurilor 2022-2026.

În acest context legislativ, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Vaslui a elaborat planul de acțiune la nivelul județului Vaslui pentru implementarea strategiei naționale în domeniul drogurilor 2022-2026. Documentul conține o paletă de acțiuni complementare în scopul prevenirii, depistării și intervenției timpurii.

„În esenţă, acest plan răspunde următoarelor obiective generale: reducerea cererii de droguri (domeniile prioritare fiind prevenirea consumului de droguri şi asistenţa integrată) şi consolidarea capacităţii operaționale de răspuns – cooperare internaţională, monitorizare şi coordonare (cercetare, evaluare, informare, coordonare). Totodată, în plan sunt prevăzute obiective specifice şi activităţi, cu indicatori şi termene de evaluare, având ca responsabili o serie de autorităţi şi instituţii teritoriale, autorităţi ale administrației publice locale, servicii publice judeţene, unităţi sanitare, organisme private”, se arată în referatul la proiectul de hotărâre.

(Dănuț Ciobanu)

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: