Home » Local » 26 de tineri din municipiul Vaslui primesc teren pentru construcția de case pe strada Dimitrie Cantemir

26 de tineri din municipiul Vaslui primesc teren pentru construcția de case pe strada Dimitrie Cantemir

Consiliul Local (CL) Vaslui va atribui în folosință gratuită tinerilor încă 26  de loturi de teren pentru construcția de case. Pentru terenul în suprafaţă de 11.195 mp, situat în str. Dimitrie Cantemir, a fost atestată apartenenţa la domeniul privat al municipiului Vaslui.

Conform Planului Urbanistic Zonal, terenul a fost parcelat într-un număr de 32 de loturi, din care 26 de loturi vor fi atribuite pentru construirea de locuinţe individuale. Parcelele vor fi acordate solicitanților care îndeplinesc condițiile de eligibilitate stabilite de lege.

CL Vaslui a aprobat actualizarea listei de priorități pentru anul 2022, cuprinzând solicitanții care au acces la un teren în folosință gratuită, în vederea construirii unei locuințe proprietate personală.

Astfel, au fost analizate toate dosarele solicitanţilor, după cum urmează: 799 de cereri depuse în perioada 2003-2022 – pentru completarea acestora s-a procedat la afişarea prin diferite forme mass-media (ziar, afisaj la avizierul instituţiei) în vederea completării acestora; 120  de dosare incomplete – (solicitanţi cu care s-a realizat corespondența și discuţii telefonice); 35 dosare complete – (punctaj).

„La Primăria Vaslui au fost depuse numeroase solicitări de atribuire de terenuri în folosinţă gratuită, în conformitate cu prevederile Legii nr. 15/2003 privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuinţe proprietate personală. Noi am întreprins demersurile necesare pentru identificarea unor noi surafețe de teren ce vor fi atribuite conform legilor în vigoare”, a spus Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*