Home » National » Studenții vor gratuitate de 90% la biletele de tren, iar Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu susține că este suficientă o reducere de 65%

Studenții vor gratuitate de 90% la biletele de tren, iar Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu susține că este suficientă o reducere de 65%

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, spune că discuțiile cu studenții au ajuns la „rezultate fără precedent” în istoria consultărilor. Printre propunerile despre care spune că au fost agreate se află și cea privind o reducere cu 65% pentru transportul cu trenul. Studenții ceruseră o reducere de 90% și se declară indignați de rezultatul discuțiilor.

„Studenţii înmatriculaţi la forma de învăţământ cu frecvenţă, inclusiv studenţii înmatriculaţi la studii de scurtă durată la forma de învăţământ cu frecvenţă în instituţiile de învăţământ superior acreditate, vor beneficia de tarif redus cu 65% pentru transportul intern feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a şi naval, pe tot parcursul anului calendaristic. Studenţii orfani sau proveniţi din casele de copii beneficiază de gratuitate pentru aceste categorii de transport”, se menţionează în postare.

Studenții: Ministerul Educației ne ignoră și tratează propunerile noastre cu superficialitate

„Remarcăm cu indignare că, inclusiv în ultimele zile de consultări, Ministerul Educației alocă un timp minimal pentru dezbaterile cu studenții, continuă să ne ignore solicitările și tratează cu superficialitate propunerile federației. Astăzi, în cadrul unei negocieri care s-a dovedit a fi de formă, cu reprezentanții Ministerului Educației, delegații ANOSR au susținut o parte dintre amendamentele transmise, însă acestea au fost respinse pe bandă rulantă, sub diferite pretexte. În acest context, subliniem imperativ necesitatea unor noi consultări, astfel încât să poată exista o dezbatere reală asupra propunerilor federației. Tragem un ultim semnal de alarmă cu privire la nevoia ca amendamentele propuse de ANOSR să fie cu adevărat analizate și negociate cu Ministerul Educației”, a transmis ANOSR.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*