Home » Local » Un tânăr fără permis de conducere s-a urcat beat la volan și a produs un accident în municipiul Vaslui

Un tânăr fără permis de conducere s-a urcat beat la volan și a produs un accident în municipiul Vaslui

Polițiștii vasluieni au reținut un bărbat de 21 de ani, din municipiul Vaslui, care a fost depistat încălcând legislația rutieră.

La data de 20 august 2022, ora 04:28, polițiștii Biroului Rutier Vaslui au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier, fără victime omenești, pe strada Ștefan cel Mare, din municipiul Vaslui, județul Vaslui.

Deplasați în temeiul sesizării, polițiștii au identificat autoturismul, înmatriculat în județul Vaslui, implicat în producerea evenimentului rutier și persoana care ar fi condus respectivul autoturism, la momentul producerii lui.

Întrucât conducătorul auto, un tânăr de 21 de ani,  emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.62 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, în vederea recoltării de probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei.

Totodată, procedând la efectuarea de verificări, polițiștii au constatat că aceasta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În data de 21 august 2022, în baza probatoriului administrat, polițiștii vasluieni l-au reținut pe tânăr, pe o perioadă de 24 ore. Ulterior, acesta urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, pentru dispunerea unei măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, în vederea stabilirii și probării activității infracționale, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de”conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, urmând a fi stabilite și împrejurările în care persoana cercetată a condus un autoturism pe drumurile publice deși nu avea permis de conducere.

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: