Home » Agricultura » Petre Daea laudă proiectul de modernizare a amenajării pentru irigații Albița-Fălciu

Petre Daea laudă proiectul de modernizare a amenajării pentru irigații Albița-Fălciu

Petre Daea, ministrul Agriculturii, apreciază execuția investiției de reabilitare a amenajării pentru irigații Albița – Fălciu. Astfel, a fost modernizată infrastructura principală de irigaţii ce deserveşte 10.075 hectare (ha). Această suprafaţă se regăsește la organizaţiile utilizatorilor de apă pentru irigaţii care şi-au modernizat infrastructura secundară de irigaţii.

Ministrul a spus că lucrările de reabilitare au respectat trei principii: reducerea consumului de energie electrică; eliminarea puerderilor de apă; folosirea fiecărei rezerve de apă pentru irigații.

„Ați realizat conceptul unitar, pe care îl urmărim în toată țara. De aceea, sunt la fiecare sfârșit de săptămână pe canalele de irigații, pe obiectivele aceste de investiții, împreună cu directorul general ANIF, să vedem concret la fața locului care este graficul de execuție a lucrărilor”, a spus Petre Daea.

În cadrul acestui obiectiv de investiţii de la Albiţa – Fălciu, s-au reabilitat următoarele: 4 staţii de pompare reversibile; 38,221 km canale de alimentare şi distribuţie a apei pentru irigaţii; 15 buc construcţii hidrotehnice, din care 12 buc podeţe şi 3 buc stăvilare.

În anul 2021 valoarea lucrărilor de reabilitare la acest obiectiv de investiţii realizată a fost de 12.557.480,06 lei cu TVA şi a constat în următoarele lucrări: reabilitarea conductei de aspirație zona Prut; montarea și punerea în funcțiune a instalațiilor hidromecanice, instalațiilor de amorsare, instalațiilor electrice de forță 0,4 KV iluminat, trafo, priză pământ la stațiile Bumbăta și Berezeni. Totodată, s-au reabilitat 13,8551 km de canale de irigaţii.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: