Home » Local » Șoferii de pe microbuze, controlați de polițiști! Amenzi și permise reținute pentru depășirea vitezei și consum de alcool

Șoferii de pe microbuze, controlați de polițiști! Amenzi și permise reținute pentru depășirea vitezei și consum de alcool

În perioada 18 – 22 august 2022, Serviciul Rutier Vaslui, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, a desfăşurat activități pentru prevenirea și reducerea accidentelor rutiere și, în special, a celor ce pot fi produse ca urmare a nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane (capacitate de transport mai mare de 8+1 locuri) și de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă (masă totală maximă autorizată mai mare de 3.5 tone).

Pe parcursul derulării acțiunii, au fost utilizate aparate de supraveghere video a traficului rutier și de înregistrare a vitezei de deplasare a vehiculelor, aparate alcooltest pentru depistarea consumului de alcool si aparate DrugTest în vederea depistării conducatorilor auto care conduc sub influența substanțelor psihoactive.

În urma controalelor, cei peste 20 de polițiști vasluieni participanți la acțiuni au verificat peste 200 de autovehicule şi au aplicat 80 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de peste 30.000 lei.

Totodată, în urma activităților desfășurate au fost reținute 5 permise de conducere și retrase 3 certificate de înmatriculare, iar un vehicul a fost imobilizat.

Principalele cauze care au condus la reținerea permiselor de conduce au fost: depășirea limitei legale de viteză (2), consumul de alcool (2) și alte cauze (1).

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: