Home » Local » Străzile Republicii și Ştefan cel Mare din municipiul Vaslui vor fi semaforizate!

Străzile Republicii și Ştefan cel Mare din municipiul Vaslui vor fi semaforizate!

Primăria Vaslui are în pregătire un proiect care prevede semaforizarea pe străzile Republicii și Ştefan cel Mare. Investiția va fi demarată după ce a fost efectuat un studiu de trafic care a identificat o serie de deficienţe ale traficului pe aceste străzi. Durata de realizare a investiţiei va fi de 8 luni, iar valoarea totală, conform devizului general este de 1.171.522 lei (cu TVA).

„Având în vedere coeficienţii de evoluţie a traficului în perspectivă, se estimează o creştere a traficului rutier şi în următorii ani, pe fondul creşterii cererii de bunuri şi servicii. Prin semaforizarea intersecţiilor şi trecerilor de pietoni propuse se prognozează că traficul se va desfăşura mult mai fluent, dar şi mult mai sigur, ţinând cont şi de faptul că se estimează o creştere a numărului de vehicule din municipiul Vaslui în anii următori”, se arată în raportul la proiectul de hotărâre, care va fi dezbătut în ședința Consiliului Local Vaslui.

Principalele lucrări propuse vizează montarea de stâlpi noi pentru semafoare, stâlpi din oţel, galvanizaţi la cald, cu flanşe şi uşă de vizitare, fiecare stâlp având propria priză de împământare, câte 2 stâlpi la fiecare trecere de pietoni, de o parte şi de cealaltă a străzii, stâlpi de 6.6 m înălţime, cu consolă de 4m; stâlpii semafoarelor se vor funda la o adâncime de 1.30 m sub cota terenului amenajat şi vor avea dimensiuni de 1.00×1.00×1.20m.

De asemenea, se va mai realiza dotarea cu semafor acustic pentru nevăzători; dotarea cu proiectoare pentru suprailuminarea trecerii de pietoni pe timpul fazei de traversare, precum și dotarea cu camere de supraveghere a trecerii cu înregistrarea locală a imaginilor şi cu sistem de monitorizare a funcţionării instalaţiei cu înregistrarea fazelor derulate şi sistem de comunicaţie celular 4G LTE etc.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: