Home » Administratie » Două licitații ratate pentru proiectul de extindere a reţelei de canalizare în zona străzilor Valentin Silvestru – Ştefan Procopiu

Două licitații ratate pentru proiectul de extindere a reţelei de canalizare în zona străzilor Valentin Silvestru – Ştefan Procopiu

Primăria Vaslui are în pregătire obiectivul de investiţii „Extinderea reţelei de canalizare pluvială zona străzilor Valentin Silvestru – Ştefan Procopiu” (tronson – de la intersecţia străzilor Ştefan Procopiu – Călugăreni, până la emisar râul Delea – strada Fabricii).

După finalizarea documentației, a fost demarată procedura de atribuire a contractului de lucrări, procedură care nu s-a definitivat prin încheierea unui contract de achiziţie neprezentându- se nici un operator economic. Procedura de achiziţie a fost reluată, însă nici de această dată nu s-a materializat.

În acest interval de timp preţurile la materialele de construcţii şi carburanţi au crescut datorită efectelor conflictului militar din regiunea Mării Negre care a afectat piaţa de construcţii, având în vedere că Ucraina este principalul furnizor şi producător de materie primă pentru piaţa europeană a construcţiilor.

Criza generată de virusul SARS-CoV-2 a determinat, de asemenea, declararea stării de urgenţă la nivel naţional, care la rândul ei a determinat o creştere a indicelului de cost total în construcţii.

Prin urmare, valoarea totală a investiţiei rezultată din devizul actualizat este de 1.099.083,60 lei cu TVA inclus. Durata de execuţie a investiţiei „Extinderea reţelei de canalizare pluvială zona străzilor Valentin Silvestru – Ştefan Procopiu (tronson – de la intersecţia străzilor Ştefan Procopiu – Călugăreni, până la emisar râul Delea – strada Fabricii) este de 6 luni.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: