Home » National » Set complet de analize realizat gratuit pentru persoanele de peste 40 de ani

Set complet de analize realizat gratuit pentru persoanele de peste 40 de ani

Toți pacienții asigurați, cu vârste de 40 de ani și peste, beneficiază gratuit de un set complet de analize în fiecare an! Acest serviciu poate fi acordat doar în baza biletului de trimitere.

În cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate, pacienții cu vârste de 40 și peste de ani au anual dreptul, în cadrul programului de prevenție, la 3 consultații preventive de evaluare a riscului individual, acordate de către medicii de familie într-un interval de maxim șase luni consecutive. În cadrul consultațiilor preventive, asigurații asimptomatici beneficiază o singură dată pe an de analize de laborator, cu prioritate, în baza biletului de trimitere, aceste servicii medicale paraclinice decontându-se în afara plafonului alocat laboratoarelor de analize aflate în relație contractuală cu Casele de Asigurări de Sănătate.
„Remarcăm din analiza efectuată la nivelul CAS Iași că la un an de la introducerea acestor facilități legate de consultațiile și analizele medicale de prevenție există un grad foarte mic de interes din partea persoanelor asigurate, posibil și din cauza lipsei de informare. Având în vedere faptul că prevenirea îmbolnăvirilor și depistarea unor afecțiuni în faze incipiente, mai ușor de tratat, aduce beneficii majore, recomandăm persoanelor asigurate să se adreseze  cabinetelor medicilor de familie, chiar dacă nu prezintă niciun simptom, pentru a beneficia de consultații și analize medicale preventive gratuite, în vederea stabilirii gradului de risc de îmbolnăvire”, au precizat reprezentanții CAS Iași.
sursa: bzi.ro

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: