Home » National » Alexandru Rafila atrage atenția asupra necesității pastilelor cu iodură de potasiu

Alexandru Rafila atrage atenția asupra necesității pastilelor cu iodură de potasiu

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a recunoscut, la Iași, că nu a existat un comportament entuziast față de campania de distribuire a pastilelor de iodură de potasiu. El a spus că inițiativa nu trebuie denigrată și a atras atenția că țara noastră se află în imediata vecinătate a unui posibil accident nuclear, transmite Rador.

„Din păcate, suntem expuși, suntem la graniță cu un stat aflat într-un război incredibil pentru această perioadă. Noi am mai trăit în 1986 o situație similară și țin minte că atunci, după ce acel incident nefericit de la Cernobîl s-a produs, au fost distribuite, după vreo 10 zile, comprimate de iodură de potasiu. Perioada optimă este mult mai scurtă.

Nu cred că să ai un comportament preventiv este un comportament care e legat de insistență – eu cred că este legat de responsabilitate, iar corpul medical, indiferent că e vorba de noi ca și autorități, de medici de familie, ca și furnizori de servicii medicale pentru populație sau de farmacii, nu ar trebui să fie implicați sau acuzați în vreun fel dacă insistă pentru protejarea sănătății oamenilor din țară”, a afirmat Alexandru Rafila.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: