Home » Local » Gaz Est Vaslui dă asigurări: Sunt gaze naturale pentru sezonul rece 2022-2023!

Gaz Est Vaslui dă asigurări: Sunt gaze naturale pentru sezonul rece 2022-2023!

SC Gaz Est Vaslui are asigurate resursele de gaze naturale pentru sezonul rece 2022-2023. Într-o adresă prezentată în cadrul Consiliului Local Vaslui, consilierii au fost informați că atât consumatorii casnici cât și cei noncasnici aflați în administrarea Primăriei Vaslui și în portofoliul societății au asigurat necesarul de gaze.

La nivelul municipiului Vaslui, 98% din consumatorii casnici și agenți economici sunt racordați la sistemul de alimentare cu gaze naturale.

În actualul context internațional extrem de dificil, Gaz Est Vaslui a reușit să ofere prețuri contractuale care au redus impactul prețurilor record de pe piața gazelor naturale și s-a plasat și se menține pe prima poziție în comparatorul de prețuri ANRE pentru această zonă de distribuire.

La întâlnirea cu oamenii de afaceri locali, Adrian Tighici, directorul SC Gaz Est Vaslui, a spus că economia traversează o perioadă grea, iar oamenii de afaceri au tot mai multe probleme, deoarece în bugetele pe anul curent nu au fost prinse creșterile de prețuri.

„La declanșarea pandemiei de coronavirus consumul de gaze a scăzut brusc, după care relansarea activităților economice a crescut prețurile. Ulterior s-a declanșat criza energetică care a provocat inflația cu care ne confruntăm în prezent. Mai mult, în prezent prețul la gaze este influențat și de declanșarea războiului din Ucraina”, a explicat Adrian Tighici.

Oamenii de afaceri trebuie să aibă o predictibilitate în ceea ce privește prețurile din domeniul energetic, pentru a ști cum să își întocmească bugetele pentru anul viitor. Tocmai de aceea, guvernanții trebuie să aprobe măsurile necesare, pentru ca și operatorii din domeniul energetic să știe cum să acționeze pentru anul 2023.

„Nu ne vom mai întoarce la situația de acum doi ani, în ceea ce privește prețurile, a avertizat Adrian Tighici.

(Dănuț CIOBANU) 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*