Home » National » Moderna dă în judecată Pfizer pentru că ar fi furat modelul vaccinurilor cu ARN mesager

Moderna dă în judecată Pfizer pentru că ar fi furat modelul vaccinurilor cu ARN mesager

Procesul, care urmărește daune bănești nemenționate, a fost intentat la Tribunalul Districtual al SUA din Massachusetts și Tribunalul Regional din Dusseldorf, Germania, a transmis compania farmaceutică Moderna într-un comunicat de presă.

La doar 10 ani de la înființare, Moderna, cu sediul în Cambridge, Massachusetts, a inovat tehnologia vaccinurilor cu ARN mesager, care a permis dezvoltarea serurilor anti-Covid cu o viteză fără precedent. Din acest motiv, Moderna susține că Pfizer/BioNTech a copiat, fără permisiune, tehnologia ARNm pe care compania a brevetat-o ​​între 2010 și 2016, cu mult înainte ca primele cazuri de Covid să fie raportate în 2019.

În declarația de vineri, Moderna a spus că Pfizer/BioNTech și-a însușit două tipuri de proprietate intelectuală. Unul a implicat o structură ARNm pe care Moderna spune că oamenii de știință au început să o dezvolte în 2010 și că au fost primii care au validat-o în testările pe oameni din 2015.

A doua presupusă încălcare implică codificarea unei proteine Spike ​​​​de lungime completă pe care Moderna spune că oamenii săi de știință au dezvoltat-o ​​în timp ce creau un vaccin pentru coronavirusul care provoacă Sindromul Respirator din Orientul Mijlociu (MERS). Deși vaccinul MERS nu a intrat niciodată pe piață, dezvoltarea sa a ajutat Moderna să lanseze rapid vaccinul său anti-Covid.

 

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: