Home » National » Peste 100 de cetăţeni străini depistaţi în urma acţiunilor desfăşurate în sistem integrat

Peste 100 de cetăţeni străini depistaţi în urma acţiunilor desfăşurate în sistem integrat

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara, în cooperare cu poliţişti din cadrul Inspectoratul de Poliţie a Judeţului Timiş, Serviciul pentru Imigrări Timiş, lucrători din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Timiş şi ai Grupării Mobile de Jandarmi Timişoara au depistat, în perioada 22.08-26.08.2022, în cadrul acţiunilor desfăşurate în sistem integrat pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale pe raza municipiului Timişoara, peste 100 de cetăţeni afro-asiatici, care nu îşi justificau prezenţa în zonă.

În cursul acestei săptămâni, poliţiştii de frontieră timişeni, în cooperare cu echipe din cadrul autorităţilor menţionate mai sus, au desfăşurat zilnic, în sistem integrat, acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă.

Pe parcursul acţiunilor derulate au fost identificaţi, în mai multe locaţii de pe raza municipiului Timişoara, peste 100 de cetăţeni străini.

În cadrul verificărilor s-a stabilit faptul că aceştia sunt cetăţeni din India Afganistan, Irak, Turcia şi Bangladesh, cu vârste cuprinse între 15 şi 50 de ani, mulţi dintre ei având documente temporare de identitate pentru solicitanţii de azil, dar care nu îşi justificau prezenţa pe raza municipiului Timişoara.

După finalizarea tuturor verificărilor, solicitanţii de azil vor fi sprijiniţi pentru a se întoarce în Centrele Regionale de Cazare si Proceduri pentru Solicitantii de Azil din ţară unde sunt cazaţi şi înregistraţi.

Toate structurile din cadrul Ministerului Afacerilor Interne care participă la acţiunile în sistem integrat acţionează în permanenţă în municipiul Timişoara pentru prevenirea oricăror fapte antisociale. De asemenea, se efectuează verificări în mod constant ale mijloacelor de transport pentru a se stabili dacă persoanele străine prezente pe raza municipiului Timişoara deţin documente legale de şedere.

Totodată, menționăm faptul că aceste acţiuni desfăşurate în sistem integrat de prevenire şi combatere a migraţiei ilegale pe raza municipiului Timişoara vor continua şi pe parcursul următoarelor zile.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: